SM i fönsterputs avgjort – fjärde gången gillt för vinnaren

Under den årliga städmässan ”Clean & Facility” förra veckan ägde enligt tradition SM i fönsterputs rum. I samband med mästerskapet utses också bland annat Årets Städare och Årets Städföretag baserat på nomineringar som skickats in.

Den 20 oktober utsågs Sveriges snabbaste fönsterputsare, under granskning av bland annat vår VD och grundare Greger Lindholm. Sedan tävlingen började anordnas tidigt 90-tal har han dömt fönsterputs-SM över tio gånger.

”Vi är ett gäng på fyra stycken som hängt med ett tag och som ombads fortsätta när tävlingen bytte huvudarrangör för några år sedan.”

Till årets upplaga var det över 50 fönsterputsare anmälda, vilket resulterade i en intensiv förmiddag med många tävlande i olika heat. Varje fönsterputsare får två chanser på sig att försöka leverera en tid tillräcklig för att vara en av de tio som tar sig till final.

”Alla putsar tre fönster var i två omgångar. Därefter granskas putsningen och tidstillägget räknas. Vi är extremt noga, det ska inte vara något vattensläpp och hela fönstret skall blötas i processen”, berättar Greger.

När de tio snabbaste var utsedda följde samma tävlingsprocedur under eftermiddagen innan en vinnare kunde koras. Med snabbast tid om 15 sekunder och 47 hundradelar tog Mikael Olsson, till vardags ägare och VD på Putsa, hem segern. För fjärde gången gillt!

”Mikael hade en grundtid på 12 sekunder och sedan blev det lite tillägg. Det finns ingen som klarar detta helt fläckfritt.”

Andraplatsen kneps av Jimmy Ström, från Tommys fönsterputs, som bara var ynka tio hundradelar efter vinnaren. Förra årets guldmedaljör Simon Nykänen, från Putsarkungen, fick i år nöja sig med en tredjeplats.

”Det är ett väldigt kul arrangemang som speglar av sig positivt på branschen. Dessutom är priset en fin fjäder i hatten för de som vinner, det är inte så tokigt att kunna visa upp i sin marknadsföring kring fönsterputs”, säger Greger.

Ställde några från Städkonsult upp i tävlingen?
”I år var de bara där och tittade men de har lovat att tänka över det till nästa gång.”

Som anställd hos oss har du tillgång till: 

+ Friskvårdsbidrag

+ Massage

+ Naprapat och kiropraktor

+ Företagshälsovård

+ Kontinuerlig utbildning

Prata med Ida
på HR för mer information.

Ida Knutsson
0500-74 98 73

Boka möte