Grattis på 25-årsdagen!

Från 30 till 600 kvadratmeter. Från tre till nära 90 anställda. Från ingenting, till utmärkelserna ”Årets Företagare” och ”Skövdes attraktivaste arbetsplats”. Från ingenting, till ett framgångsrikt bolag med goda referenser och nöjd personal.

1998 startade Städkonsult i en källarlokal. Greger Lindholm, vd och grundare, hade under några år arbetat på ett annat företag i städbranschen, där han upplevde att något saknades. Städkonsult grundades i tron på att en förbättrad kundkontakt och mer ansvar för lokalvårdaren skulle leda till både nöjdare kunder och stoltare personal.

Med tesen att städning och relationer utgör 50 procent vardera av uppdraget, har företaget vuxit stadigt år för år och är i dag en del av en bransch med ett betydligt bättre rykte än vad det hade för 25 år sen. Vi tas på allvar. Vi har bättre villkor, lön och arbetstider. Men framför allt, vi har en stolt personalstyrka.

Vi arbetar ständigt mot målet att ha 100 procent engagerade medarbetare. Det säger mycket att två av de första tre som anställdes på Städkonsult är kvar i bolaget än idag. Vi är övertygade om att det är sådant fokus som redan 2007 ledde till att vi prisades med utmärkelsen ”Skövdes attraktivaste arbetsplats”. Att vi nästan tio år senare, 2016, blev ”Årets företagare” i kommunen är dessutom ett tecken på att vår motivation aldrig sinat.
2017 gjorde vi ett jättelyft. Våra nya lokaler om 600 kvadratmeter renoverades för att kunna vara direkt anpassade för vår verksamhet. De möjliggjorde dessutom att vi året därpå kunde värva Törebodabolaget RutAkut, med Jessica Gustafsson i spetsen. Sedan dess har vi tredubblat antalet privatkunder och fortsatt vara ett ständigt växande företag.
”Min största lärdom när det kommer till företagande är att det är långsiktigt. När jag började 1998 trodde jag att jag kunde göra snabba pengar, men det funkar inte så. Att Städkonsult är vad det är i dag beror på en stor dos tålamod och lika delat fokus på kunder och medarbetare”, säger Greger Lindholm.
Vi ser fram emot ytterligare 25 år i dammfri tjänst. Det här är fortfarande bara början.

Faktaruta

1998: Städkonsult startas
2007: Städkonsult vinner utmärkelsen ”Skövdes attraktivaste arbetsplats”
2016: Städkonsult vinner utmärkelsen ”Årets företagare”
2017: Flytt till nya lokaler på Koppargränd
2018: RutAkut förvärvas
Omsättning 2021: 38 miljoner kronor
Anställda 2021: 90 stycken
Orter vi verkar på: Skövde, Tidaholm, Töreboda, Tibro, Hjo, Mariestad, Karlsborg, Skara, Götene, Falköping

Som anställd hos oss har du tillgång till: 

+ Friskvårdsbidrag

+ Massage

+ Naprapat och kiropraktor

+ Företagshälsovård

+ Kontinuerlig utbildning

Prata med Ida
på HR för mer information.

Ida Knutsson
0500-74 98 73

Boka möte